Butlletí març 2015

El dimarts 24 de març, vàrem  fer la primera roda de premsa de la plataforma, degut al macabre projecte que ENDESA té, i que continua obsessionada en realitzar, per destruir el congost de Mont-rebei, possiblement una de les icones més grans del nostre territori en tots els aspectes. L’amenaça de construir una presa de 28 m d’alçada a 800m del congost de Mont-rebei, en la seva vessant nord és una autèntica barrabassada. Els il·lusos i il·luses  que pensàvem que el primer intent, ja fa 9 anys, de construir una presa s’havia superat, res de res, l’afany egoista i miserable dels especuladors en aquest cas d’ENDESA s’anteposa per sobre dels interessos dels béns comuns, com en aquest cas és el Congost de Mont-rebei. S’ha començat a reorganitzant de nou la Plataforma en defensa de Mont-rebei i contra la presa d’Endesa, contant com a entitats impulsores: Amics del Montsec de Benavarri –  Centre excursionista de Balaguer – Centre excursionista de Lleida – Ipcena-EdC i la Societat Amics de la Muntanya de Tremp.

Enllaç amb l’estudi d’impacte ambiental d’Endesa: https://www.dropbox.com/sh/ngpwp4wftfv2038/AAAmd6QDghZ0KLJOl10TCiH3a?dl=0

Correu de contacte: (salvemmontrebei@gmail.com)

Adreça postal per fer trameses: Ipcena-EdC Plaça delas Gramàtics 2, baixos. Lleida

Coses que podem fer per col·laborar fàcilment:

1-Participar en la recollida de signatures a la taula que ficarem al Congost de Mont-rebei, a la zona del pàrquing de la Masieta, el proper dissabte 4 d’abril, sortirà algun cotxe de Lleida, aprofitarem per fer alguna sortida. Animeu-vos!

2-  Recollida de signatures. Fent còpies del full de recollida de signatures, donar-lo a companys i companyes, deixar-lo en entitats i establiments que hi donin suport. I sobretot passar a recollir-lo i trametre-ho a Ipcena.

3- Difondre la campanya pels mitjans normals o webs que hi tinguem a mà.

4- Donar-se de baixa si estem a FECSA-ENDESA  i passar-se a una altra companyia com per exemple SOM ENERGIA, Cooperativa catalana alternativa als grans monopolis elèctrics que hi treballa només amb  energies generades a partir de fons renovables. Enllaç https://www.somenergia.coop/

5- Col·laborar en la recollida d’assignatures el 23 d’abril en la paradeta que tindrà IPCENA, en la plaça Sant Joan de Lleida.

6- Participar amb Ipcena o qualsevol altra entitat impulsora de la campanya per la organització d’activitats.

Trobareu la resta del butlletí en el següent enllaç: 

 

 

Idioma

Taulell Informatiu

RECOLLIDA SIGNATURES CIGONYES LLEIDA

Calendari Plantes Remeieres 2019

NOVA Revista Paratges N55 – 2017

No ofèn qui vol, sinó qui pot

Guia Natura de Catalunya