Cinc cigonyes més tornen a quedar atrapades a la Catedral de Lleida

DSCN1913AN (Copy)

Lleida, 27/02/2018

Cinc cigonyes més s’han quedat avui enganxades a les xarxes de la Catedral de Lleida, sumant-se així a les que ja s’han mort o han quedat ferides en els darrers dies a la ciutat. IPCENA de fet ha presentat una nova denúncia al Departament de Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb SEO BirdLife. De fet, Territori ha instat avui mateix a la Catedral de Lleida a què “prengui mesures immediates per garantir la seguretat de les cigonyes” després de “constatar el risc per a les cigonyes”. “El Departament accepta la necessitat de restringir temporalment la presència de nius a l’edifici pel risc crític de l’estructura i la seguretat, però deixa clar que els mètodes utilitzats en cap cas no poden posar en risc les cigonyes” han explicat en un comunicat. De fet, són meridianament clars, deixant palès que cal que la Catedral “adopti, de manera immediata, les mesures necessàries per evitar que les cigonyes quedin atrapades i/o enganxades en el sistema instal·lat”. En cas que el requeriment no sigui executat, la Generalitat podria actuar subsidiàriament. La Generalitat considera que “ha quedat demostrat que el mètode no ha aconseguit els resultats esperats i que han esdevingut un parany per a les aus”.

Els esdeveniments dels darrers dies amb diverses cigonyes atrapades han mobilitzat personal de la Generalitat, com ara bombers, agents rurals i els tècnics de biodiversitat del Departament de territori i Sostenibilitat, que s’han desplaçat fins a la zona per alliberar els animals i minimitzar els danys. “La preservació d’aquest edifici, catalogat de Bé Cultural d’Interès Nacional, ha de ser compatible amb la integritat d’aquesta espècie protegida”.

En aquesta línia la Generalitat ha manifestat el seu compromís amb la “restricció temporal de la nidificació dels ocells a l’edifici mentre es mantingui la situació crítica del monument”, però “exigeix que el projecte de rehabilitació i restauració de les cobertes incorpori les mesures necessàries per al retorn de les cigonyes a la catedral nova de Lleida”.

Article: Hola Lleida

lmc2

bomber

Denuncia

Advocats

RECOLLIDA DE SIGNATURES:

 https://www.change.org/p/la-peligrosidad-de-los-temerarios-anti-cigue%C3%B1as-de-las-iglesias-y-catedral-de-lleida

Idioma

Taulell Informatiu

RECOLLIDA SIGNATURES CIGONYES LLEIDA

Calendari Plantes Remeieres 2019

NOVA Revista Paratges N55 – 2017

No ofèn qui vol, sinó qui pot

Guia Natura de Catalunya