Denuncien davant de la Generalitat l’estat de l’estany del Parc del Graó d’Alpicat i demanen l’actuació de la fiscalia.

Image1

L’associació escologista IPCENA, i les protectores Amigos Peludos del Bajo Cinca, i la Protectora de Seròs, van denunciar públicament ahir les condicions dolentes de la zona delimitada pels ànecs, cignes i oques, al Parc del Graó d’Alpicat (Segrià). Per aquest motiu, avui han registrat una denúncia formal als Serveis Territorials de Lleida del Departament deTerritori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, fent referència a la Situació d’insalubritat i perill pels animals que hi ha a l’estany, on s’ha trobat animals morts que habiten aquest espai.

Els denunciants es podrien enfrontar a unes multes que va de 2.001 euros fins a 20.000 euros. En aquest sentit, els ecologistes han afirmat que “Atenem la gravetat dels fets esmentats, els quals poden suposar un delicte contra els drets dels animals, tipificat al codi penal, hem demanat que es doni trasllat també al fiscal en cap de l’audiència de Lleida”.

Els denunciants afirmaven ahir, que des de fa uns dies hi ha la presència d’animals morts i residus tòxics perillosos a l’abast dels ànecs. Alhora, també van criticar l’estat d’insalubritat de l’aigua en estar, segons aquestes organitzacions, “plena de brutícia i l’olor comença a ser insuportable, sobretot en les zones més estancades”.

Redacció Hola Lleida / 16-08-2016

VIDEOS:

RETALLS DE PREMSA: 

La manyana / 16-08-2016

La Manyana / 16-08-2016

SEGRE

SEGRE / 16-08-2016

 

Noticia a altres mitjanç:

3/24

Vilaweb

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Idioma

CAMP AMBIENTAL I TREBALL MONTSEC 2018

RECOLLIDA SIGNATURES CIGONYES LLEIDA

NOVA Revista Paratges N55 – 2017

Calendari Plantes Remeieres 2018

PRESENTACIÓ CAMPANYA

Guia Natura de Catalunya

SPOTIFY IPCENA-EdC