Els ecologistes es mostren contraris a l’expulsió de l’os Goiat

Goiat el nou os que han alliberat al Pirineu a la vall d Isil el 6 de juny del 2016 horitzontal OS OSO OSOS PIRINEO VALL ISIL

14 de juliol de 2018

L’entitat ecologista Ipcena s’ha mostrat contrària a la decisió anunciada pel Departament de Territori i Sostenibilitat d’extreure del Pirineu l’os Goiat, un exemplar que va arribar d’Eslovènia fa dos anys dins del programa Piroslife per a la reintroducció de l’os bru. Ipcena creu que cal dedicar més recursos humans i tècnics “per aplicar les mesures d’adaptació i control necessàries”.

Segons l’entitat ecologista, el Piroslife té una dotació de 2,4 milions d’euros que “hauria de permetre aplicar les tècniques dissuasives per permetre la seva adaptabilitat al medi”. Ipcena considera que “cal donar el suport adient als ramaders” però al mateix temps “exigir i augmentar el control” sobre els ramats.

A través d’un comunicat, asseguren que és important “concentrar els ramats i tancar-los en pletes a la nit”, ja que “lamentablement tenim ramaders que no segueixen els mètodes preventius i deixen els ramats lliures sense els controls adients”.

Redacció noticia: Nació Digital

 PULSEU AQUÍ PER LA RECOLLIDA DE SIGNATURES.  NO A L’EXPULSIÓ DE L’OS GOIAT DEL PIRINEU 

Més informació: http://sosossospirineu.org

 

Idioma

GUIA PIRINEUS

SIGNATURES SOS OSSOS PIRINEU

RECOLLIDA SIGNATURES CIGONYES LLEIDA

Guia Natura de Catalunya

Guia Pirineus

Del Mediterrani a l'Atlàntic