Guia Pirineus del Mediterrani a l’Atlàntic

Portada primera edició

 

La guia “Pirineus del Mediterrani a l’Atlàntic”, realitzada per IPCENA, ha rebut el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en la selecció dels projectes presentats, per part del del Parc Natural de l’Alt Pirineu, otorgan-nos una subvenció de la Unió Europea de 5.753,78 euros, a l’empara de la Resolució TES/2920/2019, de 8 de novembre, de convocatòria de subvencions destinades als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 (operació 07.01.01) per l’any 2020.

Aquesta guia neix amb l’objectiu de donar a conèixer els Pirineus en tota la seva amplitud i naturalitat, de forma il·lustrada. Es tracta d’una obra fantàstica que ens introdueix en l’ADN d’aquesta serralada, des del Mediterrani a l’Atlàntic, i des del nord al sud i de l’est a oest. És una petita i alhora una gran guia amb marcat caràcter divulgador i alhora defensora de la seva integritat i diversitat. Els Pirineus són un dels reservoris naturals d’Europa més grans, és un territori amb una biodiversitat extraordinària, on l’última espècie a arribar van ser les persones, raó per la qual no podem decidir el destí de la resta.

En total, la Guia consta de 356 pagines, amb portada dura en un format de DINA-5, (format guia) amb més de 1.000 il·lustracions a tot color. Que inclourà informació àmpliament il·lustrada, tant dels aspectes físics, com el clima la hidrologia el relleu la geografia i també geologia i paleontologia, amb tots els territoris definits, com dels aspectes biològics, incloïen els principals grups botànics, faunístics i micològics, a més de recollir els aspectes de l’economia i tradicions rurals i culturals, els seus espais naturals i els impactes ambientals que l’afecten i el maltracten.

Aquesta primera edició és distribuirà gratuïtament fins acabar les existències, entre les sòcies i socis d’IPCENA, associacions, entitats  i persones vinculades al territori, per difondre la sensibilització vers als Pirineus.

 

Contraportada primera edició

Idioma

GUIA PIRINEUS

SIGNATURES SOS OSSOS PIRINEU

RECOLLIDA SIGNATURES CIGONYES LLEIDA

Guia Natura de Catalunya

Guia Pirineus

Del Mediterrani a l'Atlàntic