Primera reunió bilateral a Lleida entre l’església i Ipcena, amb voluntat de diàleg i deixant de banda l’enfrontament

foto_3329241

Joan Vazquez (Portaveu d’Ipcena) i Carme Naranjo (Membre d’Ipcena) a la sortida del Bisbat de Lleida

ACN – 23/3/2018

L’església i els ecologistes s’han compromès avuí 23 de març a “començar de zero” una relació que fins ara havia estat tensa a causa del conflicte amb les cigonyes de la Catedral. Així ho han expressat després de la primera reunió bilateral, celebrada aquest divendres al Bisbat. En la trobada hi ha participat el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls; el Secretari del Capitol de la Catedral de Lleida, Víctor Espinosa, i els membres d’Ipcena, Joan Vazquez i Carme Naranjo. Les dues parts han coincidit a reconèixer que la reunió d’avui s’ha dut a terme amb la voluntat d’establir un diàleg i recuperar una confiança perduda, deixant de banda l’enfrontament que fins ara han protagonitzat, amb posicions oposades pel que fa a la conservació de la Catedral i les cigonyes. Des del Bisbat i el capítol han proposat a Ipcena que aportin idees o estudis que coneguin d’altres llocs en què es faci compatible el patrimoni i la pervivència d’una colònia sostenible de cigonyes.

En aquesta reunió “cordial” entre Ipcena, el Bisbat i el Capitol de la Catedral han parlat d’allò que s’havia fet bé i d’allò que no, però l’important, ha remarcat el Secretari del Capitol de la Catedral de Lleida, Víctor Espinosa, és que “comencem la relació de zero, de nou” tant amb les administracions com amb Ipcena, ha dit. Està previst que en breu s’iniciï una nova etapa de rehabilitació de la Catedral i l’objectiu és que aquesta sigui “sostenible” amb una “colònia de cigonyes adequada en número , que forma part de paisatge de la nostra ciutat i que és patrimoni històric de Lleida”, ha reconegut.En aquest nou inici “en positiu” entre les parts, el portaveu d’Ipcena, Joan Vázquez, ha explicat que s’ha intentat trencar aquest estat de “desconfiança i incomprensió” que hi havia per totes les parts i ha reconegut que estan obligats a respectar el patrimoni en mutu acord amb les propietaris dels edificis, és a dir, el Bisbat. Vázquez ha celebrat que tant el Bisbat com el Capitol estiguin finalment d’acord en mantenir una colònia sostenible de cigonyes a la Catedral de Lleida. “Gràcies a aquesta via de col·laboració”, ha prosseguit, es demostra un cop més que amb diàleg i comprensió es pot arribar a acords favorables per a la societat i per les cigonyes. “Hem passat de no tenir cigonyes a la Catedral amb una la resolució del 8 de febrer que permetia treure tots els nius de cigonyes, a tenir-ne ara sis”, ha celebrat.

03 DSCN2248AN (Copy)

Una de les parelles de cigonyes en un dels contrafortos autoritzats per la nidificació de la Catedral de Lleida. Foto: Albert Sater – Data 22 de març de 2018

Idioma

Taulell Informatiu

RECOLLIDA SIGNATURES CIGONYES LLEIDA

Calendari Plantes Remeieres 2019

NOVA Revista Paratges N55 – 2017

No ofèn qui vol, sinó qui pot

Guia Natura de Catalunya