Rescaten dues cigonyes atrapades a l’església de Sant Martí de Lleida

DSCN1692AN (Copy)
Lleida, 23/02/2018

El conflicte entre administracions, ecologistes i bisbat per les cigonyes a Lleida ha viscut avui un nou capítol. Aquest matí, dues cigonyes han quedat atrapades en un sistema anti-cigonyes instal·lat a l’església de Sant Martí, al Centre Històric de la capital de Ponent.  Una de les aus, ha quedat ferida i ha calgut rescatar-lo. IPCENA, l’entitat ecologista de Lleida que lidera la lluita al Segrià contra el sistema per evitar que les cigonyes facin el niu, ha denunciat aquest fet, que arriba tot just després que ahir aparegués morta una altra au a l’església de Santa Maria de Gardeny.

Territori i Sostenibilitat demana la retirada dels entramats de filferros anti-cigonyes a les esglésies de Lleida

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya ha presentat un requeriment perquè retirin els entramats de filferros per foragitar aus col·locats. De fet, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat un requeriment a les esglésies de Gardeny i Sant Martí de Lleida perquè retirin de manera immediata els entramats de filferros, sirgues i altres dispositius col·locats a les cobertes que puguin provocar la captura i immobilització de les cigonyes, després que tres exemplars hi hagin quedat atrapats en dos dies.

La necròpsia practicada a la cigonya que va morir ahir a l’església de Gardeny estableix que l’animal presentava un fort traumatisme a la zona cervical i l’húmer dret, que correspondria als intents d’alliberar-se de l’entramat. A més, l’animal presentava ferides penetrants al cos, per l’atac d’altres cigonyes en veure-la malferida, ja que es tracta d’una espècie molt territorial. Pel que fa a l’església de Sant Martí, els tècnics del Departament han determinat que és l’entramat de filferros de la coberta el causant de què les dues cigonyes hagin quedat avui atrapades.

Article: Hola Lleida

LM SANT MARTI

 

DSCN1722AN (Copy)

RECOLLIDA DE SIGNATURES:

 https://www.change.org/p/la-peligrosidad-de-los-temerarios-anti-cigue%C3%B1as-de-las-iglesias-y-catedral-de-lleida

 

Idioma

GUIA PIRINEUS

SIGNATURES SOS OSSOS PIRINEU

RECOLLIDA SIGNATURES CIGONYES LLEIDA

Guia Natura de Catalunya

Guia Pirineus

Del Mediterrani a l'Atlàntic